آسیب شناسی اخلاق فردی بین طلاب مدرسه علمیه الزهراء علیها السلام لردگان
کرسی آزاد اندیشی با موضوع آسیب شناسی اخلاق فردی بین طلاب مدرسه علمیه الزهراءعلیها السلام لردگان برگزار شد.
در اين كرسي سركارخانم شاهسنایی، استاد ارائه كننده بحث و سركارخانم پیشیار به عنوان استاد داور و طلاب منتقدان اين بحث بودند كه نظرات خود را بيان كردند.
چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث:
در این قسمت استاد، بخشی از نقطه نظرات طلاب نسبت به آسیب های اخلاقی که بین طلاب در حوزه های علمیه مشاهده شده است را بیان نمود.همچنین قسمتی از بحث به انتقاداتی که طلاب نسبت به برخی رفتارها از سوی کادر و اساتید حوزه داشتند اختصاص داده شد و مطرح گردید که داوطلبان ورود به حوزه های علمیه قبل از پذیرش در این مکان های علمی مقدس تصورات و انتظاراتی از کسانی که قبلاً درس حوزه خوانده اند دارند: اینکه آن ها مهذب و مؤدب به اخلاق الهی باشند و بتوانند به عنوان الگویی مناسب برای طلاب جدیدالورود و تازه در این میدان گام نهاده، بدی ها و زشتی های آنان را تحمل نموده و آن ها را مهذب سازند. اما سهم زیادی از این توقعات در سیستم حوزوی کنونی برآورده نمی شود و طلاب احساس می کنند به آنچه در ذهن خود از حوزه ساخته بودند نرسیده اند!
چکیده نظرات استاد منتقد :
بحث حول سه محور مورد توجه قرار گرفت:1-نارضایتی طلاب از روند حوزه و اینکه در مقایسه با حوزه های قدیم کمتر تهذیب و رشد عمیق علمی در آن ملاحظه می شود.جواب:مقایسه واقعی بین حوزه های قدیم و جدید از حیث زمان حضور طلاب از کودکی تا سنین پیری باید مد نظر قرار گیرد. در حوزه قدیم ، تزکیه بر تعلیم مقدم بود و مدرک گرایی و تبلیغات غرب هم نبود.2-نارضایتی از عملکرد کادر و اساتیدجواب:لحاظ شود که انسان ها در دو قسم کامل و ناقص قرار دارند و اساتید مانند طلاب انسان های ناقص هستند که طالب کامل شدن هستند و تنها فرق شان این است که چند سالی زودتر از طلاب به حوزه وارد شده اند و اگر خطایی از اساتید و کادر ملاحظه می شود طلاب باید این را درسی برای خود ببیند که خودشان چنین رفتار نکنند.3-سختگیری از حیث پوشش بخصوص رنگ های شاد.جواب:در پذیرش اجتماعی چند محور باید مورد توجه قرار گیرد :1-تفاوت فرهنگ ها 2-زمان 3-مکان 4- و از همه مهم تر شأنیت طلبگی . ورود طلبه به حوزه با نگاه قداست وار مردم همراه است و انتظار ویژه ای از طلبه ها دارند از این روی است که این شأنیت که با فشار هم همراه است باید تحمل کنند زیرا همین فشارها باعث تقرب طلاب به خداوند متعال می شود.
جمعبندی داور :
زمانی که بین دو گروه (استادبا طلبه ،دو دوست،زن وشوهر) اختلافی به وجود می آیدمسأله مورد توجه این است که خداوند را معیار قرار دهیم تا بتوان به اتحاد آرا رسید،عصمت مختص معصومین است انتظاری که می گویند همه مهذب باشند انتظار نادرستی است در مورد ی که طلبه ها انتظار دارند استاد آنها را تغییر دهند به فرمایشات پیامبراکرم (صلی الله علیه وآله) که می فرماید: در اصلاح خودت تلاش کن نه اینکه انتظار داشته باشید جامعه شما را تغییر دهد باید توجه نمود.