بشتابید ماه رمضان نزدیک است!
شمارش معکوس شروع شده است. تا چند روز دیگر ماه مبارک رمضان با خیر و برکت بی مثالش آغاز می شود.پیش از ماه مبارك رمضان لازم است كه برای آمادگی ورود به این ماه تغییراتی در برنامه های زندگی خود ایجاد كنیم و برنامه ریزی داشته باشیم تا با شرایط بهتر و مناسب تری وارد این ماه شویم.
برای اینكه یك ماه رمضان خوب را تجربه كنید باید به همه جنبه های زندگی تان فكر كنید و بدانید قرار است در این ماه چطور زندگی كنید تا بهره بیشتری از بركات آن داشته باشید.
معنویات
ماه مبارك رمضان ماهی است كه خداوند متعال در این ماه جور دیگری به بندگان خود نگاه می كند و برای اعمال و نیات مومنان در این ماه چندین برابر پاداش داده می شود.
روزه مستحبی را جدی بگیرید
روز های پایانی ماه شعبان و مناسبت هایی كه در آن هست، فرصتی طلایی برای روزه داری های مستحب ما هستند. در این چند روز باقیمانده، از این فرصت استفاده كنید و روزه بگیرید تا با آمادگی معنوی بیشتری به استقبال ماه مبارك رمضان بروید.
ادعیه را وارد برنامه خودتان كنید
ادعیه روزمره، ازجمله قرائت مناجات شعبانیه در روزهای پایانی این ماه، قرائت ادعیه روزانه، قرائت ادعیه ورود به ماه مبارك رمضان و… می تواند حال معنوی شما را بهتر كند. همچنین شما می توانید برای خودتان قبل از ورود به ماه رمضان یك برنامه معنوی تنظیم كنید تا از این ماه توشه معنوی خوبی بردارید.
خصومت ها را كنار بگذارید
بعضی از مناسبت ها فرصت خوبی برای تجدید و اصلاح رفتارهای اشتباه ما هستند؛ مثلا می توانید به مناسبت ماه مبارك شعبان و ورود به ماه مبارك رمضان از دشمنی ها و كدورت های قدیمی تان با آدم های اطرافتان بگذرید. قبل از ماه رمضان كدورت هایی كه بین خودتان و دیگران یا بین دیگران هست را حل كنید و با طلب حلالیت، وارد ماه بندگی و عبادت شوید.
فرصت های معنوی ماه رمضان را شناسایی كنید
ماه رمضان ماهی است كه سلامتی و داشتن جسم سالم برای گذراندن آن بسیار مهم است و اگر ما آمادگی جسمی لازم برای ورود به این ماه را نداشته باشیم، نمی توانیم به خوبی از این فرصت استفاده كنیم
هر كدام از ما در محلی زندگی می كنیم كه برنامه های متنوع معنوی و اخلاقی زیادی در ماه مبارك رمضان برای روزه داران برگزار می شود. شما قبل از ورود به این ماه، برنامه های سخنرانی، ادعیه و… را شناسایی كنید و آنهایی را كه متناسب با شرایط شما هستند و می توانید در آنها شركت كنید به صورت مدون روی كاغذ بیاورید و جایی بچسبانید كه در معرض دید شما و خانواده تان باشد.
سلامت باشید
ماه رمضان ماهی است كه سلامتی و داشتن جسم سالم برای گذراندن آن بسیار مهم است و اگر ما آمادگی جسمی لازم برای ورود به این ماه را نداشته باشیم، نمی توانیم به خوبی از این فرصت استفاده كنیم.
تغییر رویه را آغاز كنید
شما در طول ایام سال یك برنامه غذایی مشخص و روزمره دارید اما در ماه مبارك رمضان وعده های غذایی شما از 3 وعده به 2 وعده سحری و افطاری كاهش پیدا می كند. شما اگر به صورت یكباره تغییر رویه دهید، بدنتان در مقابل این تغییرات ممكن است واكنش مناسبی نشان ندهد و در چند روز اول روزه داری با ضعف و بی حالی مواجه شوید. اما اگر قبل از ورود به این ماه، وعده های غذایی تان را به شرایط ماه مبارك رمضان نزدیك كنید، احتمال رخ دادن چنین مشكلی كمتر می شود. وعده های غذایی صبحانه و ناهار و همچنین میان وعده را در روز های منتهی به ماه مبارك رمضان كمتر كنید و خودتان را به شام و چاشت صبحگاهی عادت دهید. با این كار در روز های اولیه ماه رمضان احتمالا راحت تر و سرحال تر خواهید بود.
خوابتان را تنظیم كنید
بیدار شدن سحرگاهی و بعد از آن، شروع یك روز كاری برای بسیاری از روزه داران یكی از سختی های ماه مبارك رمضان است اما اگر شما قبل از ماه رمضان بیدارشدن سحرگاهی را تمرین كنید، بدنتان را به این سبك زندگی عادت می دهید تا با شرایط زندگی متفاوت در یك ماه آینده خو بگیرد.
پرهیز كنید
استفاده از برخی مواد غذایی قبل از ورود به ماه مبارك رمضان باعث می شود تا شما روزه داری سختی را تجربه كنید. مصرف این مواد غذایی را از همین الان قطع كنید؛ ازجمله این مواد غذایی انواع شیرین كننده ها، كافئین ها، فست فود ها و… هستند.
آینده نگر باشید
روز های پایانی ماه شعبان و مناسبت هایی كه در آن هست، فرصتی طلایی برای روزه داری های مستحب ما هستند. در این چند روز باقیمانده، از این فرصت استفاده كنید
در ماه مبارك رمضان، به دلیل روزه داری ممكن است نتوانید به خیلی از موارد پزشكی غیرضروری خود رسیدگی كنید. اگر احساس می كنید كه برنامه پزشكی عقب افتاده ای دارید؛ مثل رفتن به دندانپزشكی و… بهتر است در همین فرصت باقیمانده تا رسیدن ماه مبارك رمضان آنها را انجام دهید.
كارهای سخت را جمع وجوركنید
برخی از كارهای منزل یا محل كار، از آن قسم كارهایی هستند كه نیاز به انرژی و توان زیادی دارند و انجام دادن آنها در ایام گرم تابستان و در حال روزه داری امكان پذیر نیست. پس قبل از ورود به این ماه، این كارها را جمع وجور كنید و با آسودگی خاطر وارد این ماه شوید. ازجمله این كارها در منزل، می توان به مواردی مثل تعمیرات و نظافت منزل، مرتب كردن انباری، شست وشوی ماشین، راه اندازی كولر ها و… اشاره كرد. از مواردی هم كه در محل كار هستند می توان به مواردی مثل: مرتب كردن دفتر كار، نظافت و مرتب سازی، بایگانی، انجام دادن كارهای عقب افتاده و… اشاره كرد.
لوازم مورد نیاز را فراهم كنید
ماه مبارك رمضان چندسالی است كه در فصل گرما قرار گرفته است و یقینا روزه داری در این ایام دشوارتر از سایر ایام است. شما برای اینكه در طول روز كمتر دچار گرما زدگی شوید نیاز دارید كه برخی از لوازم مورد نیاز برای خنك كردن را بازبینی و تعمیر كنید تا هم خودتان و هم خانواده تان در راحتی بیشتری ایام روزه داری را به سر ببرید. وسایلی همانند كولر منزل، سیستم خنك كننده محل كار و ماشین شخصی تان. بنابراین آستین ها را بالا زده ومقدمات لازم را فراهم كنید و برای شارژ یا تعمیر كولر خودروی تان هم دست به كار شوید.