بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی
بسم الله الرّحمن الرّحیم (۱)
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فی الارضین.
خیلی خوشآمدید برادران عزیز و کارکنان خدوم و زحمتکش نیروی انتظامی. خب بحمدالله این خدمتگزاری و زحمتکشی نیروی انتظامی امروز برای بسیاری از مردم ما روشن شده. توصیهی من همیشه در طول سالهای گذشته و در دورههای مختلف به نیروی انتظامی این بوده که شما یک روی اقتدار دارید، یک روی رحمت، و اینها مکمّل هم هستند؛ اقتدار شما هم به درد این ملّت میخورد، رحمت شما و مهربانی شما هم به درد این ملّت میخورد. این رحمت را خوشبختانه مردم دارند میبینند و در بخشهای مختلف هم اقتدار نیروی نظامی مشهود است.
خب واقعاً زحمت میکشید؛ مثلاً ایّام فروردین که همه در حال برگزاری عید و جشن و مانند اینها [به همراه] خانواده هستند، شما مشغول کار و تلاش در جادّه، در شهر، این طرف، آن طرف [هستید]؛ اینها را مردم میفهمند. در این قضیّهِی سیل هم بحمدالله نیروی انتظامی خوش درخشید و هم خدمتگزاری کرد، هم حفظ امنیّت کرد. خب الحمدلله اوضاع نیروی انتظامی خوب است؛ منتها همان طور که فرمانده محترم، آقای اشتری بیان کردند، این، سطح مطلوب و نهایی ما برای نیروی انتظامی نیست؛ خوب است یعنی بهتر از گذشته است، پیش رفتهاید، حرکت کردهاید -خودِ حرکت کردن ارزش دارد؛ سکون و سکوت و عقبگرد و تنزّل عیب است؛ حرکت و پیشرفت خوب است- لکن این به معنای این نیست که نیروی انتظامی امروز در سطح مطلوب نظام جمهوری اسلامی قرار دارد؛ باید تلاش کنید به آنجا برسید.
ببینید برادران عزیز! عناصر خیلی خوب، آدمهای خیلی خوب در نیروی انتظامی کم نیستند امّا اگر چنانچه در خلال این عدد قابل توجّهِ خیلی خوب، یک تعداد غیر خوب وجود داشته باشد، همهی این فضیلتها و افتخارات را در چشم مردم زیر سؤال میبرد؛ یعنی اگر فرض کنید مِنباب مثال، فلان کلانتری شما یک مأمور ناباب داشته باشد که در یک ساعاتی از شبانهروز که او آنجا مأمور است، مراجعین ناراضی و ناراحت برگردند، با سوءظن برگردند، احساس امانت و صداقت و خدمت در آن طرف نکنند، این تعمیم پیدا میکند، یعنی در ذهن آنها تعمیم پیدا میکند. لذا باید تلاش کنید تا آن آخر خط را -فرض کنید یک خطّ عمودی وجود دارد از بالا، [یعنی] فرماندهی تا آن سرپنجهها- زیر نظر داشته باشید، ملاحظه کنید، مراقبت کنید.
یک نکتهی مهم به نظر من که اینجا یادداشت کردهام، این است که شما در رابطهی با این «رونق تولید» که ما گفتیم، میتوانید نقشآفرینی کنید؛ حالا نقشآفرینی، یکی همین است که ایشان گفتند: امنیّت وقتی که بود، تحرّک اقتصادی به طور طبیعی آسان میشود، ممکن میشود؛ اگر امنیّت نباشد، تحرّک اقتصادی، یا مشکل میشود، یا حتّی ناممکن میشود. پس ایجاد امنیّت کمک میکند به اینکه شما به آن خواستهی مطلوبی که عبارت است از رونق اقتصادی کمک کنید؛ این یک راه است لکن فقط این نیست. یکی از مشکلات ما در رونق اقتصادی، قاچاق است، قاچاق؛ [و همین طور] واردات بیرویّه -حالا مسئولینش جدا هستند- آن واردات رسمی که از گمرکات و ورودیهای رسمی و مانند اینها وارد میشوند، یک مسئله است، مسئلهی قاچاق یک مسئلهی دیگر است. شما میتوانید با قاچاق به معنای واقعی کلمه مبارزه کنید. امروز متأسّفانه قاچاق دوطرفه است؛ یک چیزهایی قاچاقی وارد میشود که تولید را نابود میکند، شکست میدهد؛ یک چیزهایی قاچاقی خارج میشود. همین الان ما گزارش داریم که بعضی از اجناس مورد نیاز مردم، اجناس کشاورزی و مانند اینها را افراد میروند با قیمتهای زیادتر از معمول از آن کشاورز یا از آن تولیدکننده میخرند برای اینکه ببرند یک جای دیگر بفروشند. این صرفاً هم سودطلبی نیست؛ آدم احساس میکند پشت این، یک نقشهای، یک فکری، یک دستی وجود دارد؛ چون یک جاهایی را اینها هدف میگیرند که نشاندهندهی این است که یک قصد سوئی وجود دارد؛ فقط این نیست که حالا طرف بخواهد سود بکند. اینها را شما اگر مراقب باشید، به نظر من از جملهِی چیزهای خیلی مهم است.
یک نکتهی دیگری که شماها میتوانید نقش ایفا کنید در داخل کشور که دیگر ربطی به این رونق تولید ندارد، مسئلهی امنیّت فضای مجازی است. امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. خب، این فضای مجازی منافعی دارد، امکاناتی دارد، خطراتی هم دارد، خطرات بزرگی هم دارد. اگر چنانچه این فضا ناامن باشد برای مردم، ضررش را مردم میبَرند. شما خب -حالا پلیس فتا و مانند اینها هم که هست، کارهایی میکنید- در این زمینه میتوانید به معنای واقعی کلمه، به طور جدّی وارد بشوید و کار کنید که آن وقت، همکاری شما با قوهی قضائیّه، هم در این قضیّه، هم در آن قضیّهی قبلی که مربوط به رونق تولید بود و مسئلهی قاچاق، مهم است.
ما بیشتر از خیلی از کشورها، دشمن داریم؛ دشمن هم راههای نفوذ را پیدا میکند و یکی از راههای نفوذ، همین مسئلهی فضای مجازی است. شما هم میتوانید نقش ایفا کنید، نقش مهمّی میتوانید ایفا کنید؛ در این مسئله به طور کامل، به صورت جدّی وارد بشوید.
یک موضوع دیگر، مسئلهی خرید و فروش سلاح است. یک جاهایی در دنیا خرید و فروش سلاح به خاطر منافع کمپانیهای معروف، آزاد است؛ که [خودشان] در آن گیر کردهاند. الان در آمریکا سالها است -مال امروز و دیروز نیست- این بحثِ جدّی وجود دارد که آزادی خرید و فروش سلاح را چه کار بکنند. یک عدّهای دلسوزند، علاقهمند به سرنوشت جامعهشان هستند، اصرار دارند جلویش گرفته بشود، یک عدّه هم با کمپانیهای تولید سلاح، بند و بست دارند -و واقعاً یک مافیا است- مانع میشوند، نمیگذارند؛ خب آنها در آن گیر [کردهاند]. ما بحمدالله این مشکل را نداریم؛ در کشور ما خرید و فروش سلاح ممنوع است امّا این کار انجام میگیرد. هم در فضای مجازی اعلامِ فروش میکنند، هم آدمها میخرند و میفروشند، [هم] در فضای مجازی نشان میدهند. همین قاتل [روحانی] همدان در فضای مجازی عکس خودش را با چند سلاح انداخته و در اینستاگرام پخش کرده که من این سلاحها را دارم -چهار جورش را من دیدم؛ سلاحهای مختلف است- این یک مسئلهی مهمّی است، ما چرا باید اجازه بدهیم؟ این کار، کار چه کسی است؟ این کار، کار شما است، یعنی بیش از همه این دیگر به شما مربوط میشود.
به نظر من نیروی انتظامی میتواند نقش ایفا کند، کمااینکه تاکنون هم بحمدالله نقش ایفا کرده. اگر کسی راجع به نیروی انتظامی آن حقایق روشن و مطلوب و شیرین را نبیند بیانصافی کرده؛ یعنی نیروی انتظامیِ امروز با نیروی انتظامیِ سالها پیش خیلی تفاوت کرده؛ حالا با پیش از انقلاب که واقعاً قابل مقایسه نیست؛ یعنی پیش از انقلاب را اکثر شما یادتان نیست [امّا] ما یادمان هست، ما برخورد هم داشتهایم؛ هم در جامعه میدیدیم، هم به خاطر وضع مبارزات و مانند اینها برخورد با پلیس داشتهایم دیگر، میدیدیم که اینها چه کار میکنند، آن که حالا هیچ، مقایسهای با آن وقت نمیخواهیم بکنیم امّا حتّی بعد از انقلاب، سالهای متمادی در مرور زمان یک جاهایی ضعف داشتند، یک جاهایی ناتوانی داشتند، یک جاهایی بدبینی داشتند، یک جاهایی رفتارهای بیقاعده و بیرویّه داشتند که حالا خیلی از این مسائل اصلاح شده و درست شده و پیشرفت کرده، این را باید واقعاً دید، این یک حقیقتی است؛ منتها همین طور که گفتم، این بخشی از مطلوب است و همهی مطلوب نیست. تلاش کنید، از خدا هم کمک بخواهید، مدد بخواهید و با ابتکارات، با فکر درست، با نیّت صادقانه به سمت یک نیروی انتظامی طراز جمهوری اسلامی انشاءالله پیش بروید.
والسّلام علیکم و رحمةالله
۱) در ابتدای این دیدار، سرتیپ حسین اشتری (فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) گزارشی ارائه کرد.