مهنـــدسی معکوس
مهندسی معکوس و گزینههای آن برای تغییر در ساختار قدرت ایران
نویسنده: سجاد سلامی
رفتارشناسی سیاسی غرب در قبال انتخابات 92
با روی کار آمدن دولت نهم و کنار گذاشته شدن سیاست انفعال هستهای در قبال غرب، سمتوسوی رفتار سیاسی آمریکا و همپیمانان آن به موضوع هستهای ایران دچار تغییرات وضعی و محتوایی پیچیدهای شد که بیرونیترین لایهی آن را میتوان در تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران تفسیر کرد.
نکتهی حائز اهمیت در تحلیل این کنش سیاسی غرب، تغییر نگرش طرف غربی به ساختار قدرت سیاسی در ایران و تلاش برای اعمال تغییرات مطلوب در آن طی هشت سال گذشته است.
در واکاوی چرایی این مسئله، حدس و گمانهای فراوانی مطرح شده که قویترین آنها مبتنی بر این فرض است که تمایل غرب به تداوم مذاکرات با سیاستمدارانی است که ضمن بهرهمندی از توان فشار بر حاکمیت، بتوانند مسیر حلوفصل پروندهی هستهای ایران را در راستای انتظارات غرب هدایت کنند؛ اتفاقی که پیشتر نیز غربیها آن را تجربه کرده بودند.
در این نوشتار تلاش شده است تا با نگاهی تاریخی ـ اسنادی به روند گذشته، تصویری از رفتارشناسی غرب در قبال پروندهی هستهای جمهوری اسلامی ایران ارائه شود تا از این رهگذر، به تحلیلی شفاف از علل گرایش غرب به پیگیری سیاست «مهندسی معکوس برای ایجاد تغییرات در ساختار قدرت سیاسی ایران» دست پیدا کنیم.
صفحات: 1· 2