نشست علمی با عنوان بصیرت عاشورایی
نشست علمی – پژوهشی با عنوان بصیرت عاشورایی پیرامون دو موضوع :1- آثار انحراف خواص بر جامعه 2-امر به معروف ونهی از منکر، در مدرسه علمیه الزهراء علیها السلام لردگان با حضور حجه الاسلام والمسلمین جناب آقای معزی برگزار گردید.
حجه الاسلام والمسلمین معزی در باره جایگاه خواص وعوام فرمودند: آیا خواص وعوام جایگاه ویژه ای دارند؟.خداوند ارزش خاصی برای علما وروحانیون قرار داده است؟ چرا روحانیون خواص هستند؟ به دلیل آنکه روحانیون جزء گروهی از جامعه هستند که مردم ازآنها الگو می گیرند، پس باید خاص هستند و باید رفتارهای خود را کنترل کنند، چرا که درمعرض دید مردم هستند ودین اسلام از این طریق به خطرمی افتد. یکی دیگر از مواردی که خواص باید دقت داشته باشند این است که رفتار آنها نباید منجر به بدعت شود، دلیلی که باعث شد امام حسین علیه السلام جلوی یزید بایستد این بود که یزید با رفتارهایش با اسم دین، رنگ دینی به گناه می داد وگناه را در بین عموم مردم انجام می داد. یزید هم از خواص بود و مردم از آن الگو می گرفتند واین باعث بدعت در دین شد. بدعت ها منشأ جهالت اند. عاشورا به ما می فهماند بدعت ها حلال نشوند وحرام ها حلال نشوند.
ایشان ازمراتب امر به معروف ونهی از منکرسخن به میان آورند: خداوند در سوره ی احزاب آیه 59فرمودند: ای پیامبر به زنان دختران امت خود بگویید جلباب بپوشند ودر سوره ی نور فرمودند: به مردان و زنان بگویید چشم های خود را از حرام بپوشانند، نکته ای که قابل توجه است این است که اول باید خود را اصلاح کنیم بعد جامعه را اصلاح کنیم.
ایشان درادامه به سخن سقراط در این باره اشاره فرموند: سخت ترین کارها برای من این است که در صدد عیوب خود باشم وراحت ترین کار این است که به عیب جویی مردم مشغول شوم. امام حسین علیه السلام ابتدا حضرت زینب وحضرت عباس علیهما السلام را امر به معروف ونهی از منکر کردند و بعد روبه لشکریان دشمن کردند وآنها را امر به معروف ونهی از منکر کردند.