نشست علمی با موضوع راهکارهای مقابله با خشم
نشست علمی با موضوع راهکارهای مقابله با خشم با حضور خانم جمال پور از اساتيد مدرسه و طلاب در مدرسه علمیه زینبیه علیهاالسلام فارسان برگزار گردید.
خانم جمالپور بيان كرد: خشم یکی از هیجان های پیچیده انسان و واکنشی متداول نسبت به ناکامی و بدرفتاری است. همه ما در طول زندگی با موقعیت های خشم برانگیز روبه رو شده ایم.
اشکال خشم این است که اگرچه بخشی از زندگی است؛ ولی ما را از رسیدن به اهداف خود بازمی دارد و علت این که افراد درباره خشم دچار تعارض و تضاد هستند، همین نکته است.
ایشان افزود: از یک طرف خشم پاسخ طبیعی انسان است و از طرف دیگر می تواند روابط بین فردی را مختل کند و ما را از رسیدن به اهداف باز دارد. در حقیقت خشم هیجان شایعی است که بیشتر نسبت به دوستان و نزدیکانی که نتوانسته اند انتظارات و خواسته های ما را برآورده سازند، تجربه می شود.
وی در ادامه هیجان هایی که بیشتر با خشم همراه است را ازجمله: عصبانیت، خشونت، خصومت، کینه توزی، غضب، تنفر، تحریک، حسادت، رنجش، غرض ورزی، تحقیر و ناراحتی دانستند.
خانم جمالپور گفت بیشتر افراد، ابراز خشم خود را حالتی ناخوشایند می دانند. و بیشترین واکنش افراد به ابراز خشم را احساس تحریک پذیری، خصومت، عصبانیت، افسردگی، ناراحتی و غمگینی، احساس شرمندگی و گناه، احساس آرامش، رضایت و خشنودی برشمردند.
وی افزود از سوی دیگر خشم مضراتی همانند استرس، ناراحتی های بدنی، احساس درماندگی، تنهایی و انزوا دارد.
در ادامه هر کدام از این موارد را مختصرا توضیح دادند وجلسه با پرسش وپاسخ طلاب به پایان رسید.