کرسی آزاد اندیشی
کرسی آزاد اندیشی مرکز تخصصی معصومیه
با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه اهمیت برپایی کرسی های آزاد اندیشی ، مرکز تخصصی معصومیه در تاریخ 31/6/93 کرسی آزاد اندیشی با موضوع سبک زندگی اسلامی و تکنولوژهای جد ید با حضور طلاب سطح 3 و تعدادی از طلاب سطح 2 و اساتید ارجمند مرکز برگزار نمود.
دراین گردهمایی جناب آقای دکتر بسیج به عنوان استاد ارائه کننده بحث و جناب آقای دکتر نورمحمدی به عنوان استاد منتقد و جناب آقای دکتر مولوی به عنوان داور جلسه حضور داشتند.
در ابتدا جناب آقای دکتر بسیج توضیحاتی در زمینه رشد تکنولوژی و تاثیرات آن بر نسل جدید ارائه نمودند. این تاثیر در دو حوزه سخت افزاری و نرم افزاری می باشد که هر کدام دارای مصادیق متعدد می باشند. در ادامه ایشان بیان نمودند : نسل جدید تکنولوژیهای ارتباطی نیز دارای کارکرد مثبت و منفی می باشند. کارکرد مثبت مانند موبایل بانک ، ثبت نام های اینترنتی ، آموزش های مجازی و … . کارکرد منفی آن در مباحثی از جمله حملات سایبری ، ورود به حریم خصوصی مردم ، سوء استفاده اخلاقی ، جاسوسی اطلاعاتی .
ایشان در ادامه به برخی تاثیرات منفی تکنولوژیهای جدید از جمله : 1-فاصله انداختن میان خانواده و جامعه 2- دنیایی شدن همراه با غفلت که خود دارای دو شاخه می باشد : الف- غفلت از حقیقت زندگی به استناد آیاتی از قرآن کریم از جمله « یعلمون ظاهرا من الحیاه الدنیا و هم عن الاخره هم غافلون» ب- غفلت از شیطان و استعمار به استناد آیاتی از جمله آیه شریفه « قال اذهب فمن تبعک منهم فان جهنم جزاءکم جزاء موفورا… »
راهکار ارائه شده توسط استاد ارائه کننده بحث ، راهکار کوتاه مدت : استفاده هوشمند و با احتیاط از فن آوریهای جدید و راهکار بلند مدت : تولید علوم مبتنی بر به کارگیری عقل و وحی در کنار یکدیگر ، شناسایی و بازتعریف نیازهای مبتنی بر انسان شناسی و غایت شناسی الهی و در مرحله بعد تولید فناوریهای مبتنی بر ارزشهای الهی می باشد.
جناب آقای دکتر نور محمدی در زمینه پیشرفتهای علمی به جنبه مثبت آن اشاره داشتند. بحث مطلق علم بر اساس دیدگاهای اساتید و مخاطبین جلسه مورد نقد و بررسی قرا رگرفت.
بر اساس دیدگاه دکتر مولوی علم ذاتا بد نیست اما باید بر تکنولوژیهای جدید نظارت داشت و از تاثیرات آن بر فرد و جامعه غفلت نشود و همیشه منتظر اقدام دولتها نباشیم و بر اساس ملاک بندگی خدا عمل نماییم نه بر اساس میل مردم.