خلاصه سخنرانی معاون محترم آموزش مرکز
خلاصه سخنرانی حضرت حجت الاسلام و المسلمین حسینی زید عزه الشریف معاون آموزش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور در افتتاحیه سال تحصیلی 93-1392 حوزه های علمیه خواهران استان چهارمحال و بختیاری
حضرت حجت الاسلام و المسلمین حسینی زید عزه الشریف در جمع بیش از 400 نفر از مدیران، اساتید، کارکنان و طلاب فارغ التحصیل و جدید الورود مدارس استان چهارمحال و بختیاری به ایراد سخن پرداختند که در قسمتی از سخنان ایشان آمده است: برای حوزه های علمیه - چه حوزه های علمیه برادران و چه حوزه های علمیه خواهران- معمولاً چند مأموریت اصلی را در نظر گرفته اند که اینها برگرفته از آیات قرآن کریم و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام هستتند.
اولین مأموریت حوزه های علمیه که تبعاً مأموریت تک تک افراد حوزه علمیه هم هست، فهم و تفقه در دین است. فهم دین وظیفه حوزه است، وظیفه طلبه است، وظیفه یک روحانی است آن هم فهم از نوع عمیق نه از نوع فهم سطحی یا فهم ابتدائی که صرفاً آشنایی با تکالیف و وظایف است.
طلبه حوزه علمیه، کسی که عضو مکتب امام صادق علیه السلام هست، وظیفه اولش فهم صحیح و درست و عمیق دین است، مجموعه دین رو شناسایی بکند؛ مجموعه دین اعم از باورها و اعتقادات، اعم از اخلاق مورد نظر خداوند متعال برای بندگانش و احکام و دستوراتی که خدای متعال برای مردم در نظر گرفته است. این سه ضلع دین است.
مأموریت دوم ابلاغ دین است. ما به عنوان یک طلبه وظیفه ی ارشاد و هدایت مردم را داریم. بنا نیست که ما بیاموزیم فقط برای خودمان. طلبه علاوه بر اینکه باید خودش بیاموزد و عمل کند، باید برای مردم هم یک چراغی باشد.
این استان به فضل الهی در سال های اخیر پیشرفت های بسیار خوبی داشته، ضمن اینکه اصالتاً این استان در هوش و استعداد، مردمش در طراز بالای کشوری و ملی هستند. مجموعه این استان از هوش و استعداد سرشار و خوبی برخوردتار است و این میزان پیشرفت رو ما به آن افتخار می کنیم ولی کفایت نمی کند.
من یکی دو توصیه داشته باشم؛ اینها را از برخی علما شنیدم که برای شما نقل می کنم.
از حضرت آیت الله العظمی بهجت رحمت الله علیه سؤال کردند که ماچطور گناه نکنیم و گناه را ترک کنیم؟
ایشان توصیه کاربردی خوبی داشتند و فرمودند: فکر گناه قدم اول است، برای اینکه گناه نکنید سعی کنید فکر گناه را کنار بگذارید.
توصیه دیگر اینکه یک طلبه باید چند مقوله را همواره همراه خودش داشته باشد. اول قرآن؛ نمی شود یک طلبه با قرآن انس نداشته باشد. دوم طلبه حتماً کتاب دعا مثل مفاتیح الجنان همراهش باشد؛ یعنی انس با کتاب دعا داشته باشد. و سوم آنکه با رساله عملیه که فتوای مراجع تقلید هست انس داشته باشد و تسلط به آن داشته باشد.
ما به عنوان یک طلبه حوزه علمیه به این توجه داشته باشیم که از فرصت ها به خوبی استفاده کنیم، چون یکی از اسامی روز قیامت، یوم الحسرت است.
والسلام