کتاب راه (سیمای آرمانی طلبه)1
با سلام و عرض ادب خدمت همه طلاب عزیز و گرانقدر، انشاءالله از امروز کتب مربوط به زندگی طلبگی به طور کامل و یا خلاصه در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد، باشد که توشه راهمان شود. برای شروع کتاب سیمای آرمانی طلبه اثر حجت الاسلام محمد عالم زاده نوری به طور کامل بر روی وبلاگ گذاشته می شود.
بسم الله الرحمن الرحیم
فهرست کتاب
مقدمه
فصل اول: جامعیت اخلاقی، علمی و اجتماعی
فصل دوم: بایستههای اخلاقی، معنوی و شخصیتی
فصل سوم: بایستههای علمی
فصل چهارم: بایستههای اجتماعی
فصل پنجم: بایستههای اقشار خاص حوزوی
مقدمه
انسان، از آغاز و به صورت فطری کمالجو تولد یافته و همواره در تلاش و تکاپو است. تلاش و تکاپو برای دستیابی به نقطهای برتر و درجهای بالاتر. این تلاش و تکاپو گاهی برای رسیدن به امور خرد و نیازهای درجه دو است و گاهی نیز برای دستیابی به مقاصد بلند، اهداف متعالی و قلل رفیع.
مقاصد بلند ـ برخلاف مقاصد نزدیک که به سرعت دیده میشوند و در نظرها بزرگ جلوه میکنند ـ معمولا دیرتر و سختتر به چشم میآیند و کمتر مورد توجه قرار میگیرند. کوهنوردی را تصور کنید که در میانه راه از مناظر طبیعی و چشماندازهای فریبا میگذرد. اگر رسیدن به قله، برای او جدّی نباشد یا اندکی دشوار نُماید، همین دشت زیبای پیش رو یا آن لالهزار خوشنمای کمی دورتر برای او خواستنی جلوه خواهد کرد و او را از تلاش بیوقفه باز خواهد داشت. این مناظر میان راه، او را برای ماندن در شرایطی که هست قانع میسازد و هوس و همت رسیدن به قله یا دست کم سرعت حرکت او را خواهد شکست.
چشم از قله بازگرفتن و به مناظر نزدیک دوختن تلاش و تکاپو را کند خواهد کرد. اما چشم بر قله دوختن و آرزوی رسیدن به قله را در دل پروردن، شور حرکت و طراوت رفتن را در دلها خواهد شکفت و امید را زنده نگاه خواهد داشت.
دنبال کردن اهداف بلند به استقامت فراوان نیاز دارد و در زمانی نسبتا دراز رخ خواهد داد. اگر انسان قاعده حرکت را نداند و تحمل دشواریهای راه را نداشته باشد بدون تردید از رسیدن به نقطه نهایی واخواهد ماند. تنها با صبر و پایداری میتوان به افقهای دوردست و نقاط بلند دست یافت.
قال علی (ع): بالصبر یدرک معالی الامور[1]
صفحات: 1· 2