کسب، عمل و تبلیغ علم مهم ترین رسالت امروز طلاب
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور با تأکید بر این که امروز همه دنیا تشنه معارفی هستند که در حوزه های علمیه تدریس می شوند، گفت: طلاب باید علم را برای رضای خدا بیاموزند و برای کسب علم با خداوند متعال معامله کنند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت حوزه های علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام رضا اسکندری، معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور، در همایش «طلیعه حضور» که با شرکت 200 طلبه خواهر از این استان به میزبانی شهر قم برگزار شد، با اشاره به ماه مبارک رجب، این ماه را ماه انس با اهل بیت(ع) و ماه ولایت دانست و گفت: به یقین نقش ماه های رجب، شعبان و رمضان در رشد فکری و خودسازی غیرقابل انکار است.
وی با تأکید بر این که ماه های رجب، شعبان و رمضان فرصت مناسبی برای استغفار، انس با قرآن و اشک چشم هستند، افزود: به یقین کسی که وارد زندگی طلبگی می شود باید بیشتر از سایر افراد قدر این فرصت های نورانی را بداند و برای بهره برداری از آن ها برنامه ریزی کند.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور با تأکید بر این که ماه رجب زمینه بهره مندی از ماه شعبان و ماه شعبان زمینه استفاده از ماه رمضان و این سه ماه زمینه بهره مندی از همه ماه های سال را فراهم می آورند، ابراز داشت: باید بکوشیم که ارتباط خود با کتاب مفاتیح را در این ماه های نورانی تقویت کنیم و بین خود و آداب و دعاها و معارف این کتاب نورانی پیوندی ناگسستنی برقرار سازیم و این از ضرورت ها است.
این مقام مسؤول با بیان این که دعا برنامه ای برای زندگی است و سبب رشد همه جانبه انسان می شود، خاطرنشان کرد: استغفار و دعا یکی از بهترین اعمال این ماه های نورانی است که باید طلاب در سایه توجه جدی به آن ها، قلب و روح خود را جلا دهند.
حجت الاسلام اسکندری، ارتباط با قرآن را تنها راه شست و شوی روح و قلب انسان دانست و تصریح کرد: یکی از فرصت های نورانی برای ارتباط و انس با قرآن کریم ایام اعتکاف است که می طلبد همه طلاب نسبت به آن توجه جدی داشته باشند و از فرصت های آن در راستای تهذیب نفس نهایت استفاده را ببرند.
وی با اشاره به هدف خلقت انسان اظهار داشت: هدف نهایی خلقت انسان عبادت و بندگی است که نتیجه عبادت و بندگی نیز خود را در تقوامداری نشان می دهد.
این مدرس حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که رشد و تعالی انسان در سایه تقوا محقق می شود، خاطرنشان کرد: عبادت و تقوا برای آن است که انسان به مقامات الهی دست پیدا کند و به قرب الهی برسد.
وی با بیان این که اساس اطاعت خداوند متعال بر مبنای علم و معرفت پایه ریزی شده است؛ تصریح کرد: معرفت به مراتب بالاتر از علم است چراکه بسیاری از معارف در علوم گنجانده نمی شوند؛ هرچه تقوا بیشتر باشد، معرفت ما نیز بالاتر می رود.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور با اشاره به این که تفاوت انسان با سایر موجودات در این است که انسان اشرف مخلوقات است، ابراز داشت: عقل، فهم، درک، معرفت و قدرت اختیار مهم ترین وجه تمایزهای انسان با سایر موجودات است.
این مقام مسؤول با بیان این که برنامه خداوند متعال برای انسان بر اساس زندگی اهل بیت(ع) و مبتنی بر قرآن است، افزود: سبک زندگی سعادت بخش از سوی ائمه اطهار(ع) تبیین شده است؛ طلاب باید برنامه زندگی خود را بر اساس سخنان و سبک زندگی ائمه اطهار(ع) بشناسند و به دیگران یاد دهند و این مهم ترین هدف آن ها از حضور در حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام اسکندری، پیاده شدن سبک زندگی ائمه اطهار(ع) در همه ابعاد جامعه به معنای واقعی کلمه را فلسفه طلبگی دانست و گفت: برای طلاب و حوزه های علمیه به دنبال قرآن و سبک زندگی قرآنی رفتن نه پایان دارد و نه طرفیت آن تمام شدنی است.
معاون فرهنگی حوزه های علمیه خواهران کشور با تأکید بر این که ارزش انسان به علم و ادب او است، اذعان داشت: به یقین ارزش انسان در دنیا و بهشت خلاصه نمی شود؛ بالاترین مقام برای انسان قرب خداوند متعال است که این قرب الهی در سایه علم و ادب محقق می شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه، شناخت و برنامه ریزی را لازمه رسیدن به مقام قرب الهی دانست و افزود: به یقین این مهم در حوزه های علمیه و از راه دین و معارف اسلامی تحقق پیدا خواهد کرد.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که امروز همه دنیا تشنه معارفی هستند که در حوزه های علمیه تدریس می شوند، ابراز داشت: امروز جهان تشنه معارف ناب تشیع است که انتقال این معارف به دستان حوزه های علمیه و طلاب صورت می گیرد.
وی مسلح بودن طلاب به زبان های روز دنیا را یکی از نیازهای اصلی حوزه های علمیه برای انتقال معارف اسلامی دانست و تصریح کرد: طلاب باید با قرآن و نهج البلاغه انس بگیرند و دیگران را با مفاهیم این کتب آسمانی آشنا سازند.
حجت الاسلام اسکندری، کسب علم را یکی از رسالت های اصلی طلاب بیان کرد و ابراز داشت: طلاب باید علم را برای رضای خدا بیاموزند و برای کسب علم با خداوند متعال معامله کنند.
استاد حوزه و دانشگاه، عمل به علم و تبلیغ علم را از دیگر رسالت های طلاب برشمرد و تصریح کرد: طلابی موفق خواهند بود که با کتاب و کتابخوانی انس بگیرند و روزانه مطالعه داشته باشند.
این مقام مسؤول با تأکید بر این که طلبه باید اهل تفکر و تدبر باشد، خاطرنشان کرد: بخشی از وقت روزانه خود را به مناجات با خداوند و راز و نیاز اختصاص دهید و بخشی را برای هم نشینی با دیگران و ارتباطات اجتماعی بگذارید و بخش دیگر را هم برای لذت جویی حلال بدور از هرگونه افراط و تفریط قرار دهید و به یقین این راز موفقیت شما خواهد بود.